Aby obiady, co dziennie były różnorodne i zadowalały gusta wszystkich domowników, trzeba się sporo narobić i postarać by wyczarować codziennie smaczny i pełnowartościowy obiad. W poniedziałki często podajemy zupy, z uwagi na to, że jest po niedzieli, czyli obiedzie pełnomięsnym. We wtorki zwykle gustujemy w spaghetti, makarony i ryże. Środa to najlepszy czas na wątróbkę smażoną czy filety z ryby. W czwartek zwykle gustujemy w lekkich zupach warzywnych, a jako drugi posiłek wybieramy najczęściej naleśniki, placki ziemniaczane lub omlety. Piątek przyjęto za dzień postny, jeżeli chodzi o kulinarna, mimo to, że już nie ma takiego nakazu, w dalszym ciągu sięgamy po dania postne, czyli jajka sadzone, jajka na twardo w sosie musztardowym czy filety smażone. Sobota to doskonały czas na typowo mięsny obiad, tym razem szalejemy w gulaszach, mięsie mielonym i kurczaku. Niedziela to dzień rosołu i kotleta schabowego. Dlatego właśnie w niedzielę podaje się potrawkę z kurczaka, kotlety schabowe lub z piersi kurczaka i surówki.

http://www.fajnaoferta.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here