Dla każdego smakosza inny rodzaj mięs jest najsmaczniejszy. Jedni wolą zajadać się chrupiącymi, upieczonymi skrzydełkami kurczaki, jeszcze inni gustują w stekach wieprzowych przygotowywanych w sposób jak najbardziej tradycyjny. Właściwie smaków jest wiele. Wystarczy tylko wybrać odpowiedni. Niektórzy polecają polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym. Takie połączenie jest na pewno bardzo smaczne. Kurczak z rożna także jest przysmakiem wielu z nas. Pałki kurczaka są także w doskonały sposób przyrządzane z grilla lub gotowane w sosie. Niektórzy są smakoszami wątróbek, przygotowuje się je tradycyjnie z mąką i przyprawami. Są też inne sposoby przygotowywania tego specyficznego dania np. w bułce tartej, usmażone na chrupko. Mięso baranie też jest podobno bardzo smaczne, w podobny sposób jak mięso z królika. Mimo to i tak najczęściej stosowanym jest mięso drobiowe, jest tańsze i równie smaczne, co wieprzowe. Nie ma jednego przepisu uniwersalnego, który przypadłby do gustu wszystkim smakoszom mięsa, każdy ma swój smak.

http://www.kobiecylajf.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here