Sztuką kulinarną możemy nazwać umiejętność przygotowania różnych potraw, w smaczny pożywny i estetyczny sposób. Oczywiście jest to tak obszerny temat, że ciężko jest czasem stwierdzić czy ktoś ma smykałkę do gotowania czy nie. Kulinaria, to ogół zagadnień dotyczących potraw. Mam parę rodzajów pożywienia: żywność przetworzoną pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, żywność nie przetworzoną pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego i minerały, do których zaliczamy gównie sól kamienną. Są trzy rodzaje kuchni: domowa, wegetariańska i wojskowa. Dodatkowo każda kuchnia, w każdym kraju jest inna. Charakteryzuje się różnymi smakami, różnymi potrawami i różnym sposobem ich przyrządzania. Jak wiadomo polskie spaghetti smakuje całkiem inaczej niż tradycyjne spaghetti włoskie. Jest to uzależnione od rodzajów produktów, my najczęściej stosujemy sosy gotowe, z paczki lub słoika, a Włosi robią wszystko sami, ponieważ jest to ich danie narodowe. Sztuka kulinarna jest wbrew pozorom bardzo trudna i aby dopasować się do gustów wszystkich smakoszy, należy mieć niesamowity zys do gotowania.

http://www.gminess.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here