Zdrowa i modna kuchnia orientalna

Każdy rodzaj deseru powinien być smaczny i słodki, aby likwidować skutecznie zachcianki na słodkości. Desery mogą być różne: lodowe, ciasta, cukierki, czekolada, deser budyniowy, kisiel, galaretka czy same owoce. Wszystkie te desery są troszkę uzależnione od pory roku oprócz oczywiście budyniu, galaretki i kisielu. Lody i owoce raczej jemy tylko sezonowo, latem. Najczęściej przygotowujemy deser budyniowy. Szczególnym uznaniem cieszy się budyń waniliowy, czekoladowy i karmelowy. Wszystko oczywiście uzależnione jest od ochoty, jaką wykazujemy na taki rodzaj deseru. Jeśli chcemy zrobić prawdziwy deser z bitą śmietaną i np. ciasteczkiem jako ozdoba- budyń musi być raczej sztywny. Jeżeli mamy ochotę na „lejący” się budyń, powinniśmy dodać więcej mleka. Budyń może także stanowić podstawę kremu do ciasta czy rogalików. Typowy pudding jest połączeniem budyniu czekoladowego z waniliowym raczej o luźnej konsystencji. Deser budyniowy smakuje wszystkim zarówno na ciepło jak i na zimno, a jeszcze bardziej z sokiem np. malinowym.

http://www.dessire.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here